Een 3800 solex heeft standaard een aan twee zijden open lager,
Deze mag gerust vervangen worden door een lager met aan een of aan bijde kanten een metalen deksel omdat deze niet helemaal dicht zijn (voor olie zijkn ze zelfs gewoon olpen ).
Lagers die aan bijde zijden voorzien zijn van een kunststof afdichting zijn niet beter voor een solex (eigenlijk slechter)
Deze dunne velletjes kunnen de carterdruk toch niet tegen houden en breken na verloop van tijd er gewoon af (hoef je niet te geloven maar ik kan verscillende lagers laten zien die het velletje zijn verloren door het teveel heen en weer flapperen ).
Dan wik ik toch weer even proberen wijs te maken dat bij een 3800 het lager eigenlijk voor eens en vooral altijd een vaste konstruktie is,maar met veel geweld is er veel mogenlijk.
Er is wel een redelijk goede mannier om het lager te vernieuwen en dat heb ik al een paar keer geschreven.
Dit lager is eigenlijk nooit versleten ( zeer overbemeten ) zodat hetkan blijven zitten ,tenzij water en het fijn gedeelte van onze aardkorst toch in het zeer fijne micro mechaniek van de solexmoter heeft kunnen komen om zijn om zijn zeer schadelijke werk te verichten en daardoor het lager onbruikbaar heeft kunnen maken .veel succes met het moteren van een goed lager.