Orgineel bericht geplaatst door: ovee
Hallo

Misschien iets over het draaigas van een 3800.
Hij rijdt altijd volgas. Ook wanneer ik het draaigas terug draai, bllijft hij vol gas rijden. Wanneer ik de remhandel inknijp dan wordt hij gewoon ontkoppeld. Alleen het draaigas werkt dus niet


In principe staat deze eigenlijk al op het forum ( ga dus naar de startpage) en dan drop down menu "techniek" >"hoe werkt het"> "kabels"

daar staat een foto van de losse onderdelen

Waarschijnlijk is het plastic golfje in je handvat niet meer OK en wordt daardoor het losse palletje naast je remhendel niet meer terug gedrukt. Je remhandel kan dit zelfde palletje nog wel terug drukken en daarmeee de gaskabel aantrekken.
Op de foto staan de onderdelen boven elkaar maar in feite zitten ze naast elkaar, hun gaten lopen op hetzelfde asje dat in het handvat zit.

Het nokje aan het losse palletje loopt in het plastic golfje zoals de bijlagen laten zien, je ziet dat bij een verschillende stand van het handvat het palletje anders staat.
Overigens doet dit gashandvat maar ongeveer de helft van het gas, net genoeg om de snelheid terug te brengen naar die van ded fiets naast je. Het remhandvat heeft een groter bereik en krijgt het gas bijna dicht ( die aangetrokken rem heb je nodig omdat de solex meestal toch aan zijn wiel blijft rukken >> motor uit SVP)

Attached Images
gas open (Medium).JPG (51.23 KB, 3777 downloads)
gas dicht (Medium).JPG (50.44 KB, 3043 downloads)
Last edited by Joan; 11/10/09 07:43 PM.

Groeten Just One Anomalous Nerd (J.O.A.N.)