Originally Posted by Ant_one
Leuk al die info en foto's hier hebben heel veel mensen iets aan. Je moet echter nog steeds weten wat je moet doen en het goede gereedschap hebben. Gezien een kennis van mij met veel aan en met minibike's werkt heb ik naar die ontstekingen gekeken. Zal zoiets ook passend te maken zijn?


Ja zeker, ik heb ook ca 15 jaar met minibike; gewerkt waarvan ca 9 jaar indoor geracet, plaatje twee van mijn vorige bericht is voor een minibike ontsteking echter niet zo heel geschikt voor de 24 uurs want je mist te veel vliegwiel werking.
ik haal om dat te compenseren de koppeling weg en plaats daar een stalen schijf voor in de plaats.
je hebt oa twee typen minibike ontstekingen, Met binnen rotor ( plaatje 1 van dit bericht) en met vliegwiel/starter combinatie met uitwendig enkele bobine spoel, hebbende chinezen zo gejat van Stihl en andere 'power unit" ( kettingzagen bosmaaiers ED) fabrikanten nadeel is dat de bobine aan de buitendiameter staat van het vliegwiel (Plaatjes 2 en 3) en dat bouwt voor solex te ver uit, moet je zelf een vliegwiel maken met supermagneten ( foto 4) in de kopse kant op de juiste plaats en dan je bobine VOOR het vliegwiel hangen * ruimte zat IVM de best wel hoge vliegwielen van solex EN je kunt de krukas inkorten want een stift van 10 mm is zat voor een ( nagemaakt) Minibike vliegwiel Polini en zijn klonen hebben standaard een 10 mm pen waarop de vliegwielen staan , helaas ligt de minibike onderdelen handel aardig op zijn gat

Attached Images
ontsteking 4.jpg (112.06 KB, 236 downloads)
ontsteking 5a.jpg (121.99 KB, 234 downloads)
ontsteking 5b.jpg (81.94 KB, 236 downloads)
ontsteking 6.jpg (67.44 KB, 235 downloads)
Last edited by Joan; 03/01/18 02:23 PM.

Groeten Just One Anomalous Nerd (J.O.A.N.)