Mijn eerste brommer was de Solex OTO, na een zoektocht op de zolder van mijn oma's huis vonden we er 2 solexen, de OTO was er het best aan toe dus die kwam eerst mee naar beneden. Na een grondige schoonmaakbeurt kwam er een nog leuke solex te voorschijn cool. Schoonmaken was wel nodig want de solex was helaas in '74 zonder schoonmaken op zolder gezet frown. Toen sloeg bij mij het solex virus toe want ik had al wel eens van solexen gehoort, maar nu had ik er zelf een. Toen eens op internet gaan zoeken naar solexn onderdelen ed. En bij het eerste zoekresultaat stond de solex website, en vervolgens mezelf aangemeld op het forum. Na het een en ander opgeknapt te hebben een een aantal motorreparaties loopt ie hartstikke mooi.

Toen na een tijdje weer eens de zolder op want er stond er nog een, het sleutelgat. Deze was in een vroeg stadium van ontbinding toen we hem vonden. Deze is helemaal uit elkaar geweest, laten stralen en coaten en hier en daar wat spuitbussen werk en er kwam weer een mooie solex bij. Alleen het motortje is nog niet uit elkaar geweest, maar het loopt wel! smile Zo van zolder gehaald, pompmembraampje en bougie vernieuwd, benzine erin en lopen maar. Misschien dat ik hem nog eens uit elkaar haal maar dat zie ik dan wel weer.

Nu inmiddels 18 en natuurlijk m'n eerste auto. Zeer leuk om aan te sleutelen maar er gaat niets boven het sleutelen, rijden en opknappen van een stukje nostalgisch erfgoed als een solex.

Gr. Rob smile