Ik heb nu een solex onderhanden die aangebracht werd omdat hij door zijn remmen heen ging, de beckson aan gruis en van de voorrem blijkt de buiten kabel door het gat, waar hij op moet leunen in het handvat, er dwars doorheen getrokken. Gevolg geen rem en hendel komt niet terug want die leunt tegen de buitenkabel.

Dat was dus de aanleiding, bij controle blijkt echt alles niet te kloppen ( ja je leest het goed ALLES) . Zo ook hier weer de 8 kantige frame moeren los en dan moet de trapas eruit.
Daarom staat dit verhaal hier, NIET te doen om de crank met tandwiel van de as te krijgen, volslagen vastgeklonken aan de as.
Dan maar de andere kant loshalen EN het frame uit elkaar ander komt het tandwiel niet langs de langsligger die naar het achterwiel loopt.
NIET te doen, er moest een poelie trekker aan te pas komen en de 12 tons pers om de as door het tandwiel te persen, het midden stuk namelijk nog wel op de goede diameter.
Gepoogd de uiteinden in model te vijlen, na 1 haal mee opgehouden dit was nog een as van kwaliteit ( 24" solex) en glashard, zelfs de methode met schuurlinnen moeizaam dan overgegaan op de slijpsteentjes in de boormachine ( die met een 6 mm stalen steeltje) Steeds de crank rond gedraaid en gekeken waar de drukpunten zaten.. Het zit inmiddels weer .

Attached Images
crank 1.jpg (156.71 KB, 76 downloads)
crank links.jpg (198.03 KB, 78 downloads)
crank persen.jpg (201.1 KB, 77 downloads)
crank schuren.jpg (214.33 KB, 76 downloads)
crank bijwerken a.jpg (218.77 KB, 76 downloads)
Last edited by Joan; 27/01/20 10:53 PM.

Groeten Just One Anomalous Nerd (J.O.A.N.)