Origineel bericht van: ghostrider
Die is niet meer "standaard" wink

Klopt, er had al iemand in de carburateur zitten hakken en een uitlaatpoort als een banaan gemaakt, tevens iets van de zuiger weg bij de inlaat en je aanstroom openingen van de spoelkanalen verbreed.
helaas was vergeten om slotjes in de zuigerveren te maken zodat je de haksporen in de uitlaat al zag en de zuigerveren afgeknaagde hoekjes had.
de drijgstang was een bronzen bus exemplaar die totaal uitgelopen was.
De cylinder was verder "opgevoerd" door de rand bovenop weg te halen ( waarom eigenlijk, dient om de pakking te centreren is daar ooit een supergevlakte kop op geweest ?
het vd heem carter had een franse ontstekingsgrondplaat
Luchfilter aangepast ( de oude die erbij zat was volledige verrabbezakt en er was al een andere aangeschaft, een frans type dat nte helemaal goed pastte.
De motorlift hevel was zwaar gelast geweest en zat er in een toogje op, de afstandbussen te kort en een extra ring op de centrale luchtfilterbout zodat de motorlift helemaal krom gedrukt werd
het inlaat spruitstuk bleek afgezaagd en stond helemaal krom
Benzine leidingen een ramp, vooral van de tank naar de pomp, de leiding ca 3 cm tekort daardoor de aansluiting op de tank scheef gerukt en bij de pomp een knik haaks in de leiding zodat deze strak naar beneden wees
Lijkt een beetje op een onderdelen opmaker

Dat alles verdiende wel de nodige aandacht, onderbouw helemaal opnieuw opgebouwd met nieuw krukaslager, nieuwe drijfstang, carter deksel uitgedraaid om plaats te maken voor grotere bigend, zuiger voorzien van slotjes en zuigerveren aangepast om de ( diepliggende) slotjes te accepteren. Van wege de grotere uitlaatpoort (= compressieverlies) de kop gevlakt ( was ook wel nodig)
inlaat spruitstuk bijgebogen zodat in ieder geval de carb weer recht stond
Brandstofleiding(en) vernieuwd en of aangepast, helicoil in carter voor tankbout
uitlaat potje niets aan gedaan.
Loopt nu inderdaad voor treffelijk, heeft een spaakgas, daarmee kun je inderdaad je snelheid instellen op elke gewenste snelheid .


Groeten Just One Anomalous Nerd (J.O.A.N.)