Originally Posted by Sunnybeam
Verschillende testjes gedaan, omdat je schrijft : motor mag zuigen wat hij wil :

1. volgens mij zijn alle buisjes van de carburator open. Als ik op de overloop blaas met alle gaten dicht, komt er toch lucht door de venturibuis, dus dat lijkt mij wel echt open.
2. gereden/gelopen met vinger op de overloop, de benzine loopt over aan de bovenkant, maar dat lijkt mij normaal
3. wanneer ik de carburator verwijder en met mijn vinger het inlaatspruitstuk blokkeer, dan voel ik weinig tot [geen aanzuiging van de motor bij het aanlopen. (wel de benzine leiding van de tank naar de pomp losgemaakt)
4. bougie blijft droog

Dus mijn nieuwe theorie is dat de onderdruk van de motor te laag is, zodat hij geen benzine/lucht mengsel binnenkrijgt. wellicht zuigt die ergens valse lucht. (ondanks nieuw carterjoint en nieuwe cilinderjoint onderaan)

Op het inlaatspruitstuk zit een vinyl jointje, dat heb ik vernieuwd enige tijd geleden, maar de carburateur is er nu zoveel op en afgeweest dat die ook niet meer zo gezond is. (beetje dichtgeknepen)
Kan die 'valse lucht' binnenkomen langs het roulement van de virbriquin? Ik ga ook gans het carterhuis eens grondig checken op barsten.

Enfin, ik denk dat ik nog eens alles ga moeten openmaken en terug sluiten.
je hebt van alles gedaan maar niet het advies uitgevoerd .. En op zijn Hollands is "motor mag zuigen wat hij wil" iets anders dan wat jij begrepen hebt. Bij mij betekent dat dan "hoe goed hij ook zijn best doet, het resulteert tot niets" jij bent gaan onderzoeken OF hij wel zijn best doet


Groeten Just One Anomalous Nerd (J.O.A.N.)