Het achterwiel van mijn donorlex had inderdaad een ongedopte velg. Omdat hiervan het chrome ook al aangetast was heb ik deze vervangen door een gedopte imitatie (even concessies doen aan de originaliteit) velg die ik al gekocht hij op de beurs in Vriezenveen. Dus nu twee gedopte velgen op een Koffertje waar volgens Roelof ongedopte velgen ophoren. Ik laat het maar even zo. Als er mooie ongedopte velgen met rug op mijn pad komen kan ik altijd nog weer gaan vlechten.

Vandaag de Beckson klaargemaakt. Gelukkig was het binnenwerk in een voortreffelijke staat. Alleen demonteren, alle onderdelen schoonmaken en volgens voorschrift weer monteren. Met natuurlijk de EP90 olie tussen de lamellen en de kogellagers lekker in kogellager vet. Het wiel draait weer lekker soepel en geruisloos. De remwerking heb ik nog niet echt kunnen uitproberen maar als ik het tandwiel achterwaarts beweeg remt het wiel goed af. Ik heb er wel vertrouwen in. Helaas is het chrome van de remanker wel slecht.

Tevens alle boutjes van het achterscherm vervangen door originele VDH boutjes uit donorlex. Ook het slot met beugeltjes en de achterjasbeschermers van donorlex gehaald. Alle rubbertjes waarmee de jasbeschermers bevestigd zaten zijn er heel vanaf gekomen. Kan ik mooi weer gebruiken. En zo knutsel ik mooi verder.

Attached Images
beckson-1.JPG (199.98 KB, 204 downloads)
beckson-2.JPG (162.53 KB, 215 downloads)
Koffertjel.JPG (295.35 KB, 217 downloads)

Groet, Koos