J,V.
Dat niet goed lopen komt alleen door een pomp die niet voldoende benzine kan rondpompen om de pomp te koelen zodat deze onder een temperatuur blijft van minder dan 60 tot 66 graden en zal daardoor soms helemaal of zeer weinig benzine leveren ,zodat ook de carburateur veel te warm is geworden .
In de carburateurruimte is dan veel luchtbellen en daar wil een solexmoter niet zo goed op trekken
Dat hij wel op de goede snelheid kan lopen heeft hij dus toch bewezen omdat volgens u zeggen 37 k.m. kan lopen zonder dat de zuigerveren maar enigzins ingelopen zijn(liggen nog op een paar plaatsen aan).
Inlopen duurt heel lang op een gladde want.
Als je wil weten of een pomp goed en voldoende brandstof levert
doe je de tank vol en ga je rijden en vang de terugloop benzine op in een fles ,de solex zal nu bij een goede pomp na ongeveer 20 min tot 30 min tot stilstand komen en zal de opgespaarde brandstof in de fles een wekome aanvulling zijn om weer thuis te komen.
Al dat onnodig losmaken is zeer slecht voor de inloop eigenschappen.
De groeven die je ziet zijn zijn maar een paar duizende diep, dat komt omdat de cilinder eerst voor geslepen is met een grovere steen en daarna met een fijnere slijpsteen nageslepen.
Deze groeven zijn na het inlopen niet meer te zien.
Ik had een tijd terug goed uitgelegt hoe een benzinepomp werkt en waarom het meestal niet goed gaat ,dus kijk hier eens goed naar .