Orgineel bericht geplaatst door: Joan
Orgineel bericht geplaatst door: solex_65
Orgineel bericht geplaatst door: solex_65
Quote:
In principe krijg je alleen maar een 1 ( of 2 etc) op je plaat bij verlies van de plaat.

Krijg je ook bij verlies van een kentekendeel
officieel is je plaat zonder duplicaatcode dan ongeldig.

Quote:
Bij verlies van een kenteken gedeelte moet de originele eigenaar aangifte doen van verlies en alleen hij kan een vervangend exemplaar krijgen

zoals gezegd alleen de te naam gestelde kan dit doen , dus niet de nieuwe eigenaar of verkoper die hem niet op naam heeft staan.

En dat kan het snelst via de rdw site
https://burger.rdw.nl/Diensten/VVK/Pages/default.aspx


Vandaag in de krant dat je bij vermissing van de papieren niet meer gelijk ook een nieuwe plaat met duplicaat 1 hoeft aan te schaffen .


En terecht, is ook de grootste flauwekul want als de plaat nog origineel bij het voertuig zit en ook in handen is van de voertuigeigenaar voldoet hij toch aan alle eisen die je daar aan kan stellen: namelijk het eenduidig indentificeerbaar maken van
deze eigenaar.

Wat ik ook zo een flauwekul vindt is dat elk jaar weer de schorsing verlengd moet worden van een voertuig. Eenmaal geschorst is het kenteken ongeldig en kun je dit toch pas weer gebruiken na opnieuw aanmelden, weer zo een melk koe om de mensen arm te houden.
Vandaag eindelijk alle papieren binnen, over kunnen schrijven zonder dat oude eigenaar erbij was
echter toch verplicht een nieuwe kentekenplaat te laten maken met de bekende 1 erbij. 't is me wat, maar affijn de RDW moet ook draaiend gehouden worden.
Gr Mári.
P.s van 't weekend goed weer, kan ik eindelijk mijn OTO uitlaten! grin