Ik ken het verschil tussen reviseren en camoufleren en wat sommige mensen reviseren noemen dat noem ik dan broddel werk je ziet het al aan de oude verpeste boutjes en moeren en kabels vaak verkeede zuinigheid. Ik begin bij een gebruikte motor bijna altijd alle vloeistoffen en filter bougies banden en kabels. ik heb ook veel gereedschap maar geent op motoren aan de auto's doe ik niks mer dat lukt me niet meer dus die gaan naar de dealer.
De 3800 waar ik interesse in heb lijkt me door een kenner te zijn aangepakt en ziet er o de foto's als nieuw uit. Dus ik verwacht niet dat ik daar veel aan hoef te doen. maar mijn er varing met motoren is als ik er 1 heb komt er en 2e en vaak is dat een project. en aanlopen dat lukt me niet meer. in de ene hand een solex en in de andere hand een rollator of stok gaat niet werken vandaar mijn vraag over een hulpstart voor je wet maar nooit zelfs de beste laat het we eens afweten en dan kan zo'n ding handig zijn lijkt me. Ik denk aan een elektromotortje met op het asje een wieltje met rubber bandje dat je dan tegen het voorwiel schuift en de solex staat vast met een spanband op de heftafel.
Ik weet nog helemaal niks van solexen ik zie het als aanvulling op een ebike en het lijkt me leuk om samen zo iets te hebben en te gaan rijden in de omgeving Ik rijd af en toe nog motorscooter en motor maar mijn vrouw wil zelf geen motor meer rijden en dan lijkt me een solex een leuk alternatief.
Bedankt voor jullie reacties

Zijn er specifike dingen waar ik op moet letten laat het weten. b.v als je stop moet het motortje dan direct van de band of stopt de aandrijfrol dan ook en begint ie weer als je weg rijd een soort stop en go als een auto.